Scallop and bacon carpaccio

 


A fresher and cooling take on a classical recipe, roasted scallops wrapped in bacon!


Une adaptation rafraîchissante du grand classique, coquilles saint-Jacques au bacon!




Ingredients 

Two scallops per person
Bacon
One pomelo
Edible flowers
Black pepper
Radish

Ingrédients  

2 noix de saint-jacques par personne
Bacon
Un Pomelo
Fleurs comestibles
Radis
Poivre


Place the scallops in the fridge for an hour, they'll get firmer and easier to cut into thin strips.

Cut very small pieces of pomelo, radish and bacon.

Place the scallop strips on a plate and add the pomelo and radish bits and edible flowers over it.

In a frying pan, fry the bacon until crispy and add it to the plate. Crack some black pepper and drizzle some pomelo juice over the scallops.




Placer les noix dans le réfrigérateur pour qu'elles soient plus simples à découper en fines tranches.

Découper le pomelo et le radis en petits morceaux et détailler le bacon en allumettes.

Disposer le carpaccio de Saint-Jacques sur une assiette et ajouter le pomelo et les fleurs comestibles.

Faire frire le bacon dans une poêle puis l'ajouter sur le carpaccio. Verser quelques gouttes de jus de pomelo et du poivre moulu.




BON APPETIT ^^
Don't hesitate to share on social medias,
and if you try this recipe  at home, share it with the hashtag #Maxcecuisine!

Publier un commentaire