Osterlamalas



These delicious sheep shaped cakes are a traditional Alsacian delish we bake every year for Easter! I am happy to share with you the recipe from my grandfather, who was a baker and used to make dozens of these cuties each year in these antique sheep molds. We still perpetuate the tradition and give these as gifts to friends and family to eat at Easter's morning breakfast. Enjoy! 


Ces adorables et délicieux petits biscuits sont une tradition alsacienne dégustée à Pâques. Je suis ravie de partager cette recette de mon grand-père boulanger, qui en faisait des dizaines tous les ans dans ces antiques moules. Nous continuons de perpétuer la tradition d'en offrir aux amis et à la famille pour qu'il puissent aussi y goûter le matin de Pâques!





Ingredients 

4 eggs
100g flour
100g sugar

butter & flour for the baking pan

Ingrédients  

4 oeufs
100g de farine
100g de sucre


Heat the oven at 200°C.

Brush the baking pan with melted butter and sprinkle some flour all over in a thin layer.

Separate the egg whites from the yolks. Add the sugar to the yolks and whip it until the dough turns paler and thicker. Add the flour gradually. Set asside.

Beat the egg whites to a firm consistency and carefully incorporate it to the dough .

Pour the dough to the baking pan and bake for 25 minutes.



Préchauffer le four à 200°C.

Badigeonner le moule avec le beurre fondu et saupoudrer une fine couche de farine.

Séparer le blanc des jaunes d'oeufs. Ajouter le sucre aux jaunes et fouetter jusqu'à ce que le mélange devienne pale et épaississe. Ajouter progressivement la farine en évitant les grummeaux.

Battre les blancs en neige et les incorporer doucement au mélange.

Verser la pâte dans le moule et faire cuire pendant 25 minutes.




BON APPETIT ^^
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and if you try this recipe  at home, share it with the hashtag #Maxcecuisine!

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