Zucchini "crocodile" soup





As a kid, I used to be quite a picky eater, but fortunately my cousins and I have quite a creative (and amazing cook!) grandma. When preparing a lunch with lots of these much dreaded veggies, she used to give her dishes fun names hat would make trick kids into loving soup! This recipe is a tribute to her delicious, simple and easy crocodile soup, named after that gree zucchini color. I added a few toppings to make the dish a little more "complete" and give an interesting and of course delicious taste!

Lorsque nous étions enfants, mes cousines et moi étions terriblement difficiles à table. Fort heureusement, ma grand-mère, incroyable cuisinière particulièrement créative a fini par trouver une petite astuce pour nous faire apprécier les légumes : leur donner des noms amusants, si bien que nous redemandions de cette soupe "crocodile", nommée ainsi en raison de la couleur des courgettes. J'y ai ajouté quelques toppings pour en faire un plat plus complet et au goût un peu plus intéressant, en plus d'être toujours aussi délicieux!


Ingredients (for 2 persons)

For the soup

1 big zucchini
2 potatoes
1 schallot
salt & pepper to taste
1 L chicken stock
2 laurel leaves
1 clove garlic
1 clove

For the toppings

1 ts olive oil
100 g feta cheese
50 g black olive
Basil leaves
ground coiander grains to taste


Ingrédients  (pour 2 personnes)

Pour la soupe

1 grande courgette
2 pommes de terre
1 échalotte
1 gousse d'ail
1 clou de girofle
2 feuilles de laurier
1 L de bouillon de poule
sel et poivre


Pour les toppings

100 g de feta
50g d'olives noires
1 càc d'huile d'olive
coriandre en grain moulue (facultative)
feuilles de basilic





1 . The soup

Cut all the veggetables in small pieces and combine all ingredients in a large pot All ingredients must be immerged in liquid. Cook for 25 minutes at high heat, loosely covered. Blend the soup and adjust salt and pepper.


Couper les légumes en petits morceaux et combiner tous les ingrédients dans une grande casserole. les légumes doivent être submergés dans le bouillon. Couvrir et faire cuire pendant 25 minutes. Mixer la soupe dans un blender et assaisonner si nécessaire.

2 . Toppings

While cooking, crush the feta cheese and cut tha black olives in half. Add them onto the blended soup with ground coriander, olive oil and baby basil leaves.

Pendant que la soupe cuit, écraser la feta et couper les olives noires en deux puis disposer le tout sur la soupe mixée avec la coriandre, l'huile d'olive et les feuilles de basilic.



BON APPETIT ^^
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