Quick and easy Japanese inspired meal



Hello everyone! I recently got back to work and haven't got much time to prepare my weekly diner meals, which has inspired this post. I am such a lover of Japanese flavours, and although ingredients may not be easy to find in France, it is always possible to get close it. So this time, I'll show you a super easy way to prepare a full Japanese inspired meal in 15 minutes! 


Bonjour à tous! Je suis récemment retournée travailler et n'ai pas vraiment le temps en semaine de préparer des repas sophistiqués, ce qui a inspiré cet article. J'aime particulièrement les saveurs japonaises, et bien que les ingrédients ne soient pas toujours facilement trouvables en France, il est toujours possible de s'en approcher! Voici donc un repas d'inspiration japonaise, facile et prêt en 15 minutes!


Ingredients (for 1 person)

For the sesame beans

A handful of green beans
1 ts sesame oil
1 ts sesame seeds
salt & pepper to taste

For the garlic tuna mayo

100g canned tuna
1 tbs mayo
1 small garlic clove
1 pinch pepper

For the dashi - soy sauce & wheat noodles

100 ml dashi stock
3 tbs soy sauce
1 ts sesame oil
1 ts sake
1 pinch pepper & dried garlic flakes
dried wheat noodles


Ingrédients  (pour 1 personne)

Pour les haricots au sésame

Une poignée de haricots verts
1 cc d'huile de sésame
1 cc de graines de sésame
sel & poivre


Pour le thon ail-mayonnaise

100g de thon en boîte
1 cs de mayonnaise
1 petite gousse d'ail
1 pincée de poivre

Pour la sauce dashi-soja & nouilles de sarrasin

100 ml de dashi
3 cs de sauce soja
1 cc d'huile de sésame
1 cc de saké
1 pincée de poivré et d'ail semoule
nouilles de sarrasin déshydratées





1 . Sesame beans

Cut the beans in half and place the in a bamboo steamer to keep all their flavors and vitamins. Place over boiling water for 15 minutes. When cooked, toss in the sesame oil and sesame seeds. All done!


Couper les haricots en deux et les placer dans un panier vapeur en bambou, pour conserver leurs saveurs et vitamines. Placer le panier 15 minutes sur une casserole d'eau bouillante. Lorsqu'ils sont cuits, mélanger avec l'huile et les graines de sésame. C'est tout!

2 . Garlic tuna mayo

While cooking, mash the canned tuna with all the other ingredients. 

Pendant que les haricots cuisent, écraser le thon et le mélanger aux autres ingrédients.

3 . Dashi sauce & white noodles

First, prepare the sauce : I used instant dashi stock, as bonito flakes are not easily found in my region, but if you do have access to it, real dashi stock is delicious and also quick to make!

Combine hot dashi stock, garlic flakes & sake, stirr well and set aside for a few minutes. Add in the soy sauce and pepper.

Cook wheat noodles (I found mine at my local organic store) in boiling water for 3 minutes and chock in an ice bath. Top with tuna and enjoy with the sauce!

Préparer la sauce en premier : J'ai utilisé du dashi instantané, le copeaux de bonite sont difficiles à trouver dans ma région. Si vous en avez, un dashi frais est tout aussi facile et rapide à faire!

Mélanger le bouillon chaud, le saké et l'ail semoule . Laisser poser quelques minutes puis ajouter la sauce soja et le poivre.

Faire bouillir les nouilles de sarrasin 3 minutes puis les refroidir dans l'eau glacée. Servir avec le thon mayonnaise puis déguster avec la sauce!




BON APPETIT ^^
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