Miso, Eggplants and cheese bruschettas



Hello everyone! I'm happy to show you a new recipe. I recently got obsessed with Japanese miso, this fermented soybeans paste that is so versatile, diluted in soups to replace dehydrated stocks, coating vegetables, mixed in sauces... I recently tried a famous grilled eggplant with miso recipe and found it so delicious and interesting that I wanted to give it a bit of a western twist, associating it in a kind of fusion combination and in quite a fun form, so here it is: miso eggplants with goatcheese and lentil sprouts on a toast! I think the goat cheese and butter balances quite well the saltiness of miso and that the onion rings and sprouts add some freshness to the toast. I'm quite proud of my creation, approved by a husband with high standards ^^. I do hope you'll like and try it out, let me know if you do!


Bonjour à tous! Je suis ravie de vous présenter une nouvelle recette. Dernièrement, j'ai développé une obsession pour le miso japonais, cette pâte de soja fermentée particulièrement versatile en cuisine, comme condiment, en remplacement des bouillons déshydratés dans certaines soupes, diluée en sauce... J'ai récemment testé une recette classique d'aubergines grillées au miso, que j'ai décidé de twister et d'associer à des ingrédients plus occidentaux, et de présenter en tartine, idéal pour un repas du soir ou comme toast apéritif! Je trouve que la mousse de chèvre et le beurre contrebalancent bien le côté salé du miso, et que l'oignon et les germes de lentilles rafraîchissent le tout. Je suis plutôt fière de ma création, approuvée par un Maxime bien difficile dans ce domaine ^^. J'espère que cela vous plaira et que vous l'essayerez! 



Ingredients:

4 toasted slices of bread
1 eggplant
100 g of goatcheese
1 tbs of cream
1 tbs of miso
2 tbs of melted butter
1 small onion
lentil sprouts
edible flowers mix
sesame seeds 
pepper and parika


Ingrédients :

4 tranches de pain grillées
1 aubergine
100g de chèvre frais
1 càs de crème épaisse
1 càs de miso
2 càs de beurre fondu
1 petit oignon
Lentilles germées
Fleurs comestibles
Graines de sésame
Poivre et paprika



1 .

Cut the eggplant in small cubes, removing the seeds. In a bowl, mix 1 tbs of miso and 2 tbs of melted butter. Add in a dash of pepper but don't salt at any time, miso paste is already very salty.
Add the eggplant cubes in the bowl and coat them in the miso and butter mix. Spread the eggplant cubes on a backing sheet and grill in the oven at 200°C for 12 minutes, or until the miso mix gets golden and the eggplants slightly soften.


Découper l'aubergine en petits cubes et retirer les graines. Dans un bol, mélanger le miso et le beurre fondu avec une pincée de poivre (ne surtout pas saler, le miso l'est déjà beaucoup!).
Bien enrober les cubes d'aubergine avec le mélange au miso et les étaler sur une feuille de papier sulfurisé.
Faire griller au four 12 minutes à 200°C, ou jusqu'à ce que le miso soit doré et les aubergines légèrement fondantes.

2 .

While cooking, in another bowl, mix the goatcheese and the cream. Slice few onion rings.

Pendant que les aubergines cuisent, mélanger le chèvre et la crème, et couper quelques anneaux d'oignon.

3 .

On the toast, put the miso and butter eggplants first, the add a few touches of goatcheese mix. Top with the raw onion rings, the lentil sprouts, the edible flower mix and the sesame seeds. Add a pinch of pepper and paprika to taste.

Sur chaque toast, déposer quelques cubes d'aubergines au miso, puis des nuages de chèvre. Terminer le dressage avec les anneaux d'oignons, les lentilles germées, les fleurs comestibles et les graines de sésame. Ajouter une pincée de poivre et de paprika.




BON APPETIT ^^
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and if you try this recipe  at home, share it with the hashtag #Maxcecuisine!